Κολύμπι & Θαλάσσια Αθλήματα

Phoebe Vayanou

Κολύμπι & Θαλάσσια Αθλήματα

Παραλία Lady’s mile

Μια από τις μεγαλύτερες παραλίες της Κύπρου με γκρι άμμο και κρυστάλλινα νερά. Τμήματα της παραλίας είναι οργανωμένα με τουαλέτες, ντους, ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ άλλα μέρη παραμένουν πιο παρθένα και είναι κατάλληλα για επισκέπτες που προτιμούν περισσότερη ιδιωτικότητα και ησυχία. Τα νερά είναι ρηχά και κατάλληλα για οικογένειες με μικρά παιδιά. Η παραλία είναι πολύ δημοφιλής τους καλοκαιρινούς μήνες και υπάρχουν ναυαγοσώστες στην παραλία από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο. Όταν πνέουν δυνατοί άνεμοι, η παραλία προσφέρεται και για wind surfing. Η παραλία είναι σημαντική για την ωοτοκία θαλάσσιων χελωνών και για το λόγο αυτό όλοι οι επισκέπτες θα πρέπει να σέβονται την περιοχή και να αποφεύγουν δραστηριότητες ή οχλήσεις (όπως κάμπινγκ, απόρριψη σκουπιδιών κ.α.) που μπορεί να επηρεάσουν τις χελώνες.

Silvio Rusmigo
Silvio Rusmigo

Παραλία Μερρά

Η παραλία αυτή βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της Αλυκής και η πρόσβαση στην παραλία γίνεται μέσω χωματόδρομου. Ο δρόμος που ξεκινά από το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου είναι ο πιο προσβάσιμος. Η παραλία είναι δημοφιλής προορισμός για kite surfers και surfers, καθώς έχει συχνά κύματα, αλλά τις μέρες που η θάλασσα είναι ήρεμη και διαυγής, η εμπειρία της κατάδυσης στο ναυάγιο του Ακρωτηρίου είναι μοναδική. Η παραλία είναι επίσης σημαντική για την ωοτοκία θαλάσσιων χελωνών και ως εκ τούτου όλοι οι επισκέπτες θα πρέπει να σέβονται την περιοχή και για το λόγο αυτό όλοι οι επισκέπτες θα πρέπει να σέβονται την περιοχή και να αποφεύγουν δραστηριότητες ή οχλήσεις (όπως κάμπινγκ, απόρριψη σκουπιδιών κ.α.) που μπορεί να επηρεάσουν τις χελώνες.

Παραλία Κουρίου

Η παραλία αυτή, με άμμο και βότσαλα και κρυστάλλινα νερά, έχει βραβευτεί με το σήμα ποιότητας Γαλάζιας Σημαίας. Η δυτική πλευρά της παραλίας προσελκύει wind surfers καθώς και kite surfers, λόγω των ισχυρών ανέμων στην περιοχή. Είναι οργανωμένη παραλία με τουαλέτες, ντους, ξαπλώστρες και ομπρέλες. Υπάρχουν ναυαγοσώστες από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο.

elGreek
Scroll to Top