Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου (ΚΠΕΑ)

Phoebe Vayanou

Few words on AEEC

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου (ΚΠΕΑ) βρίσκεται στην Κοινότητα Ακρωτηρίου, με στόχο την προβολή της μοναδικής περιβαλλοντικής και πολιτιστικής σημασίας της χερσονήσου Ακρωτηρίου. Το κέντρο παρέχει μια θαυμάσια ευκαιρία στους επισκέπτες να μάθουν περισσότερα για τη μοναδική βιοποικιλότητα της χερσονήσου, τη γεωλογία, τον πολιτισμό και την ιστορία της περιοχής, μέσω πολλαπλών εκθεμάτων για μικρούς και μεγάλους και εκπαιδευτικών προγραμμάτων για σχολεία.

Οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι του κέντρου μπορούν χρησιμοποιούνται για εκπαιδευτικά προγράμματα, ενώ ταυτόχρονα φιλοξενούν και τους επισκέπτες. Ο χώρος περιλαμβάνει εκθεσιακούς χώρους, εργαστήριο, αίθουσα συνεδριάσεων, βιβλιοθήκη, χώρο παρατήρησης άγριας ζωής, βοτανικό κήπο και παιδική χαρά. Όλοι οι χώροι είναι προσβάσιμοι σε ΑΜΕΑ. Ο εξωτερικός χώρος παρατήρησης προσφέρει εκπληκτική θέα προς την Αλυκή και το κέντρο μπορεί να παρέχει τηλεσκόπια και κιάλια υψηλής ποιότητας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πτηνοπαρατήρηση.

* Οι ώρες λειτουργίας καθώς και τα τέλη εισόδου υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προειδοποίηση. Συνιστάται στους επισκέπτες να επιβεβαιώνουν τα στοιχεία αυτά πριν την επίσκεψή τους.

elGreek
Scroll to Top