Περπάτημα

Μονοπάτι Κουρτελί

Εκκίνηση: Απέναντι από την είσοδο του Μοναστηριού του Αγίου Νικολάου των Γάτων Ενδιαφέρον: Το μονοπάτι αυτό έχει πολιτιστική αξία, καθώς είναι η διαδρομή που ακολουθούσαν οι κάτοικοι της περιοχής στο παρελθόν για να μεταφέρουν τα προϊόντα τους (ειδικά τα χειροποίητα καλάθια) από το Ακρωτήρι στην πόλη της Λεμεσού. Ο λόγος που αυτό το μονοπάτι χρησιμοποιούταν από τους ντόπιους οφείλεται στο ψηλό -για τα δεδομένα της περιοχής- υψόμετρο που εμποδίζει το μονοπάτι να πλημμυρίζει κατά τους μήνες έντονων βροχοπτώσεων. Το μονοπάτι οδηγεί σε ένα σημείο θέας της Αλυκής, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει μια πιο κοντινή και πανοραμική θέα της λίμνης.
Zoe Makridou
Phoebe Vayanou

Μονοπάτι Lady’s Mile

Εκκίνηση: Πίσω από το γήπεδο ποδοσφαίρου της ΑΕΖ Ενδιαφέρον: Μικρά υφάλμυρα λιμνία σε συνδυασμό με χαμηλή θαμνώδη βλάστηση, δημιουργούν αλμυρά υγρά λιβάδια που είναι ζωτικής σημασίας για τα πουλιά, όπως το Νανοπλουμίδι, ο Καλαμοκανάς και το Φλαμίνγκο.

Μονοπάτι του Απόλλωνα Υλάτη

Εκκίνηση: Απέναντι από τον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού του Απόλλωνα Υλάτη στο αρχαίο Κούριο Ενδιαφέρον:
Ο επισκέπτης διέρχεται μέσα από θαμνώδη βλάστηση με σχινιές, αόρατους και αραιά πεύκα. Το μονοπάτι περνά από το αρχαίο στάδιο του Κουρίου και στο τέλος της διαδρομής καταλήγει σε ύψωμα, με πανοραμική θέα αρχαίου οικισμού και της παραλίας της Επισκοπής.
elGreek
Scroll to Top